Bitki wieprzowe z kaszą gryczaną i buraczkami

Tradycyjne danie polskiej kuchni, idealne na codzienny, smaczny posiłek. Intensywny smak mięsa i sosu w połączeniu z pożywną kaszą gryczaną oraz domowymi buraczkami przypomni smak dzieciństwa.

Składniki

Kasza gryczana 33,3 %, bitki wieprzowe 23,8%, buraczki 23,8% (buraki ćwikłowe 75,5%, olej rzepakowy, masło, cukier, ocet, mąka pszenna, sól, czosnek, pieprz czarny), woda, cebula, mąka pszennamasło, koncentrat pomidorowy, sos sojowy (woda, sól, sojamąka pszenna), pieprz czarny.

Produkt może zawierać: gluten, orzechy arachidowe, orzechy, gorczycę, sezam.

Sposób przygotowania

Danie może być odgrzane w rondelku lub w kuchence mikrofalowej. Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię opakowania i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii - danie może być bardzo gorące.

Koniecznie przechowywać w temperaturze 2–5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E) 196 kcal /100 g

tłuszcz (T) 11,6 g /100 g

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,5 g /100 g

węglowodany (W) 16,7 g /100 g

- w tym cukry 2,8 g /100 g

białko (B) 6,2 g /100 g

sól (S) 0,8 g /100 g

Posmakuj również