Kofty z jarmużem, ziemniakami i młodą kapustą

Soczyste kofty z dodatkiem odżywczego jarmużu, podane w aksamitnym sosie pomidorowym. Młoda kapusta i ziemniaczki w mundurkach dopełniają smaczną kompozycję.

Składniki

Sos 30% (pomidory bez skórek, cukier, mix tłuszczowy (tłuszcz roślinny palmowy nieutwardzony, śmietanka, olej słonecznikowy, tłuszcz serwatkowy), woda, mąka pszenna, sól, przyprawy), kapusta 25% (kapusta 69,4%, woda, cebula, marchew, seler, mix tłuszczowy (tłuszcz roślinny palmowy nieutwardzony, śmietanka, olej słonecznikowy, tłuszcz serwatkowy), cukier, bułka tarta, sól, przyprawy), ziemniaki 25%, kofty 20% (mięso z kurczaka, cebula, mąka pszenna, masa jajowa (jaja 99,9%, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), jarmuż 3,7%, mix tłuszczowy (tłuszcz roślinny palmowy nieutwardzony, śmietanka, olej słonecznikowy, tłuszcz serwatkowy)), mix maślanki i olejów roślinnych, olej rzepakowy, sól, przyprawy).

Produkt może zawierać: orzechy arachidowe, orzechy, gorczycę, sezam.

Sposób przygotowania

Danie może być odgrzane w rondelku lub w kuchence mikrofalowej. Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię opakowania i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii - danie może być bardzo gorące.

Koniecznie przechowywać w temperaturze 2–5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E) 101 kcal/ 423 kJ /100 g

tłuszcz (T) 3,7 g /100 g

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,5 g /100 g

węglowodany (W) 12,0 g /100 g

- w tym cukry4,4 g /100 g

białko (B) 4,8 g /100 g

sól (S) 0,9 g /100 g

Posmakuj również