Kotlet drobiowy z puree i marchewką z groszkiem

Danie potrafiące przywołać smaki dzieciństwa. Delikatny filet z kurczaka w formie kotleta, marchewka z groszkiem i masełkiem oraz aksamitne puree ziemniaczane. Idealna kompozycja na obiad o każdej porze roku.

Składniki

puree 40% (ziemniaki, mleko, masło, sól), marchewka z groszkiem 35% (marchewka 48,2%, groszek 20,6%, woda, masło, cukier,mąka pszenna, sól, pieprz czarny), kotlet drobiowy 25% (filet z kurczaka 61,1%, masa jajowa, bułka tarta, olej rzepakowy, mąka pszenna, czosnek, sól).

Sposób przygotowania

Danie wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – zupa może być bardzo gorąca!

Przechowywać w temperaturze 2-5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E) 142 kcal /100 g

tłuszcz (T) 6,6 g /100 g

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,3 g /100 g

węglowodany (W) 14,7 g /100 g

- w tym cukry7,1 g /100 g

białko (B) 7,3 g /100 g

sól (S) 0,8 g /100 g

Posmakuj również