Kotlet mielony z puree i buraczkami

Tradycyjny kotlet mielony z puree ziemniaczanym i buraczkami to poezja domowego smaku.

Skadniki 

Puree 45% ( ziemniaki 87%, mlekomaso, sl ) buraczki 30% ( burak cwikowy 84%, woda, cukier, maso, ocet spirytusowy, mka pszenna, sl, pieprz czarny ), kotlet mielony 25% ( miso mielone wieprzowe 51%, buka tarta, ziemniaki, cebula, masojaja, olej rzepakowy, sl, pieprz czarny)

Sposb przygotowania

Danie wystarczy podgrza w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjciu kartonowej opaski naku grn foli i podgrzewa okoo 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu grnej folii ? danie moe by bardzo gorce!

Przechowywa w temperaturze 2-5C, a po otwarciu spoy w cigu 2 dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

warto energetyczna (E) 169 kcal /100 g

tuszcz (T) 10,0 g /100 g

- w tym kwasy tuszczowe nasycone 1,6 g /100 g

wglowodany (W) 16,1 g /100 g

- w tym cukry 2,7 g /100 g

biako (B) 4,5 g /100 g

sl (S) 1,4 g /100 g

Posmakuj również