Kurczak z grilla ze szpinakiem i makaronem orzo

Delikatna grillowana pier z kurczaka w aksamitnym sosie z odywczego szpinaku i mietany, podana z oryginalnym makaronem orzo, to nasza propozycja na zdrowy posiek.

Skadniki

Makaron 42% (mka z pszenicy durum, woda), sos szpinakowy 38% (mietana, szpinak 31%, woda, cebula, czosnek, mka pszenna, olej rzepakowy, sl, pieprz czarny, gaka muszkatoowa), kurczak 20% (filet z kurczaka 98%, sl, olej rzepakowy, pieprz czarny, papryka sodka mielona).

Sposb przygotowania

Danie wystarczy podgrza w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjciu kartonowej opaski naku grn foli i podgrzewa okoo 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu grnej folii ? danie moe by bardzo gorce!

Koniecznie przechowywa w temperaturze 2C ? 5C, a po otwarciu spoy w cigu 2 dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

warto energetyczna (E) 673 kJ/ 161 kcal /100 g

tuszcz (T) 6,3 g /100 g

- w tym kwasy tuszczowe nasycone 3,1 g /100 g

wglowodany (W) 18,6 g /100 g

- w tym cukry1,2 g /100 g

biako (B) 5,5 g /100 g

sl (S) 0,9 g /100 g

Posmakuj również