Kurczak z grilla z ryżem i warzywami

Soczysta grillowana pierś kurczaka z warzywami na sypkim ryżu z dodatkiem odrobiny masła czosnkowego i świeżej pietruszki.

Składniki 

Ryż biały 35%, kurczak filet 25%, brokuł 12,6%, marchew 12,6%, kalafior 12,6%, czarny ryż, masło, sól, pieprz czarny, papryka słodka mielona, cukier, czosnek, olej rzepakowy, natka pietruszki.

Sposób przygotowania

Danie wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – danie może być bardzo gorące!

Przechowywać w temperaturze 2-5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E) 151 kcal /100 g

tłuszcz (T) 2,0 g /100 g

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,0 g /100 g

węglowodany (W) 22,4 g /100 g

- w tym cukry0,6 g /100 g

białko (B) 9,1 g /100 g

sól (S) 1,9 g /100 g

Posmakuj również