Makaron z pesto i grillowanym kurczakiem

Rcznie robione pesto z dodatkiem soczycie grillowanego kurczaka oraz makaronu farfalle to poezja smaku.

Skadniki 

Makaron 45% (100% mka z pszenicy durum), kurczak filet 23%, ser ementaler (mleko, sl, kultury bakterii) 19% (27% t.), olej rzepakowy 10%, natka pietruszki 2%, patki migdaowe, czosnek, sl, pieprz, papryka czerwona (suszona/mielona).

Sposb przygotowania

Danie wystarczy podgrza w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjciu kartonowej opaski naku grn foli i podgrzewa okoo 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu grnej folii ? danie moe by bardzo gorce!

Przechowywa w temperaturze 2-5C, a po otwarciu spoy w cigu 2 dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

warto energetyczna (E) 318 kcal /100 g

tuszcz (T) 13,1 g /100 g

- w tym kwasy tuszczowe nasycone 1,4 g /100 g

wglowodany (W) 34,2 g /100 g

- w tym cukry0,1 g /100 g

biako (B) 14,8 g /100 g

sl (S) 1,9 g /100 g

Posmakuj również