Meatballs w sosie pomidorowym z puree i kapustą
Klasyczne włoskie klopsiki z mięsa drobiowego polane sosem pomidorowym z maślanym puree ziemniaczanym i kapusta. Tradycyjna receptura ręcznie przygotowana z miłością i dbałością. Jak w domu!
Składniki
sos pomidorowy 30% (pomidory bez skórek, cukier, mix tłuszczowy (tłuszcz roślinny palmowy nieutwardzony, śmietanka, olej słonecznikowy, tłuszcz serwatkowy), woda, mąka pszenna, sól, przyprawy), puree 25% (ziemniaki 88,1%, mleko, mix tłuszczowy (tłuszcz roślinny palmowy nieutwardzony, śmietanka, olej słonecznikowy, tłuszcz serwatkowy), sól), kapusta 25% (kapusta biała, woda, cebula, mix tłuszczowy (tłuszcz roślinny palmowy nieutwardzony, śmietanka, olej słonecznikowy, tłuszcz serwatkowy), cukier, mąka pszenna, sól, przyprawy), meatballs 20% (mięso drobiowe 69,5%, cebula, bułka tarta, masa jajeczna, mix tłuszczowy (tłuszcz roślinny palmowy nieutwardzony, śmietanka, olej słonecznikowy, tłuszcz serwatkowy), mix maślanki i olejów roślinnych, olej rzepakowy, sól).
Produkt może zawierać: gluten, orzechy arachidowe, orzechy, seler, gorczycę, sezam.
Sposób przygotowania
Danie wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).
Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – zupa może być bardzo gorąca!
Przechowywać w temperaturze 2-5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu dwóch dni.
Wartość odżywcza (w 100 g)
wartość energetyczna (E) 98 kcal/ 410 kJ /100 g
tłuszcz (T) 4,1 g /100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,7 g /100 g
węglowodany (W) 11,1 g /100 g
- w tym cukry5,6 g /100 g
białko (B) 4,9 g /100 g
sól (S) 1,1 g /100 g
