Chilli con carne

Chilli con carne – mięsne danie doprawione charakterystyczną ostrą papryczką chilli, wzbogacone warzywami i ziołami. Danie inspirowane kuchnią tex-mex, połączeniem teksańskich i meksykańskich smaków.

Składniki

Woda, pomidory bez skórek, łopatka wieprzowa, mięso wołowe mielone (mięso wołowe, woda, sól, błonnik), cebula, papryka, fasola konserwowa, koncentrat pomidorowy, marchew, kukurydza konserwowa, mieszanka przypraw, mąka pszenna), czosnek, cukier, olej rzepakowy, sól.

Produkt może zawierać: gluten, orzechy arachidowe, orzechy, gorczycę, sezam.

Sposób przygotowania

Danie wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – danie może być bardzo gorące!

Przechowywać w temperaturze 2-5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu dwóch dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E) 122 kcal /511 kJ /100 g

tłuszcz (T) 6,8 g /100 g

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,2 g /100 g

węglowodany (W) 8,1 g /100 g

- w tym cukry2,0 g /100 g

białko (B) 9,2 g /100 g

sól (S) 0,9 g /100 g

Posmakuj również