Chilli con carne

Chilli con carne ? misne danie doprawione charakterystyczn ostr papryczk chilli, wzbogacone warzywami i zioami. Danie inspirowane kuchni tex-mex, poczeniem teksaskich i meksykaskich smakw.

Skadniki

Ppomidory bez skrek, miso mielone wieprzowe, miso mielone woowe, cebula, papryka czerwona, fasola czerwona, marchew, koncentrat pomidorowy, kukurydza,  mka pszenna,pieprz cayenne, czosnek, kmin rzymski, papryczka chilli, oregano, sl, pieprz czarny, olej rzepakowy.

Sposb przygotowania

Danie wystarczy podgrza w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjciu kartonowej opaski naku grn foli i podgrzewa okoo 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu grnej folii ? danie moe by bardzo gorce!

Przechowywa w temperaturze 2-5C, a po otwarciu spoy w cigu dwch dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

warto energetyczna (E) 94 kcal /100 g

tuszcz (T) 5,2 g /100 g

- w tym kwasy tuszczowe nasycone 1,7 g /100 g

wglowodany (W) 6,3 g /100 g

- w tym cukry0,7 g /100 g

biako (B) 6,9 g /100 g

sl (S) 0,2 g /100 g

Posmakuj również