Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku z kiełbasą i boczkiem przygotowana według tradycyjnej receptury z dodatkiem pachnącego majeranku i ziela angielskiego.

Składniki 

woda, biała fasola gotowana 15,4%, cebula, kiełbasa wieprzowo-wołowa (mięso wieprzowe, mięso wołowe, skórki wieprzowe, woda, sól, skrobia, izolat białka sojowego, przyprawy), boczek wędzony (boczek wieprzowy, woda, sól, hydrolizat białka sojowego, cukier), koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, czosnek, sól, przyprawy, cukier.

Produkt może zawierać: gluten, orzechy arachidowe, orzechy, gorczycę, sezam.

Sposób przygotowania

Danie wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – danie może być bardzo gorące!

Przechowywać w temperaturze 2-5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E) 121 kcal /507 kJ /100 g

tłuszcz (T) 5,0 g /100 g

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,8 g /100 g

węglowodany (W) 11,8 g /100 g

- w tym cukry1,6 g /100 g

białko (B) 6,0 g /100 g

sól (S) 0,8 g /100 g

Posmakuj również