Lasagne Bolognese

Ukochana przez Polakw klasyczna potrawa woskiej kuchni. W naszym wydaniu smakuje dokadnie tak, jak w Rzymie czy Neapolu. Przy niej nawet najwybredniejsi fani Italii krzykn ?mamma mia?!

Skadniki

Sos bolognese 66% (pomidory bez skrek, miso wieprzowe mielone,marchew, miso woowe mielone, cukier, olej, seler, koncentrat pomidorowy, sl, czosnek, pieprz czarny, majeranek, oregano), makaron lasagne 19%(mka z pszenicy durum, woda), sos beszamel 12% (mlekomasomka pszenna, gaka muszkatoowa, sl, pieprz czarny), ser ementaler 3% (mleko, sl, kultury bakterii).

Sposb przygotowania

Zup wystarczy podgrza w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjciu kartonowej opaski naku grn foli i podgrzewa okoo 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu grnej folii ? zupa moe by bardzo gorca

Przechowywa w temperaturze 2-5C, a po otwarciu spoy w cigu 2 dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

warto energetyczna (E) 180 kcal /100 g

tuszcz (T) 8,7 g /100 g

- w tym kwasy tuszczowe nasycone 2,9 g /100 g

wglowodany (W) 14,8 g /100 g

- w tym cukry4,2 g /100 g

biako (B) 9,6 g /100 g

sl (S) 0,9 g /100 g

Posmakuj również