Makaron azjatycki z kurczakiem w sosie orzechowym

Makaron azjatycki z soczystym kurczakiem i aksamitnym sosem orzechowo-sezamowym to potrawa dla mionikw kuchni dalekiego wschodu. Danie kusi niepowtarzalnym smakiem i aromatem.

Skadniki

Makaron ryowy 18,5% (mka ryowa, woda), miso z podudzia kurczaka 16,3%, papryka czerwona, marchew, cebula,orzeszki ziemne1,9%, seler,;maso orzechowe 1,6% (orzeszki ziemne 69%, olej sonecznikowy, dekstroza, tuszcz palmowy, sl), sos sojowy (woda, sl, sojamka pszenna), olej sezamowy, grzyby mun, mka ziemniaczana, sezam ziarno, pieprz cayenne.

Sposb przygotowania

Danie wystarczy podgrza w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjciu kartonowej opaski, naku grn foli i podgrzewa okoo 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu grnej folii ? danie moe by bardzo gorce!

Przechowywa w temperaturze 2-5 C, a po otwarciu spoy w cigu 2 dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

warto energetyczna (E) 553/kJ /132 kcal /100 g

tuszcz (T) 5,2 g /100 g

- w tym kwasy tuszczowe nasycone 0,5 g /100 g

wglowodany (W) 18,8 g /100 g

- w tym cukry2,9 g /100 g

biako (B) 2,6 g /100 g

sl (S) 0,4 g /100 g

Posmakuj również