Makaron Carbonara

Klasyczny woski makaron z pszenicy durum w kremowym sosie carbonara z wdzonym boczkiem.  Najlepiej smakuje posypany wieo startym parmezanem z dodatkiem ulubionych orzechw.

Skadniki

Makaron 59% (mka z pszenicy durum, woda), sos carbonara 41% (mietana, boczek wdzony, cebula, czosnek, sl, pieprz czarny).

Sposb przygotowania

Danie wystarczy podgrza w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjciu kartonowej opaski naku grn foli i podgrzewa okoo 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu grnej folii ? danie moe by bardzo gorce!

Przechowywa w temperaturze 2-5C, a po otwarciu spoy w cigu 2 dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

warto energetyczna (E) 230 kcal /100 g

tuszcz (T) 16,3 g /100 g

- w tym kwasy tuszczowe nasycone 8,1 g /100 g

wglowodany (W) 16,7 g /100 g

- w tym cukry2,2 g /100 g

biako (B) 4,9 g /100 g

sl (S) 0,6 g /100 g

Posmakuj również