Pad Thai z kurczakiem

Danie narodowe Tajlandii coraz mielej wkracza na polskie stoy. Nic w tym dziwnego, bo poczenie orzechw, sosu sojowego, azjatyckiego makaronu i kurczaka daje efekt, ktrego nie da si podrobi.

Skadniki

Makaron z sosem 78% (makaron ryowy (mka ryowa, woda), sos ostrygowy (woda, kwasek cytrynowy, ekstrakt rybnyekstrakt ostrygowy, cukier, sl, skrobia kukurydziana), mus jabkowy (jabka, kwasek cytrynowy, kwas askorbinowy), olej rzepakowy, cukier, sos sojowy ciemny (sojamka pszenna, sl, cukier, woda), sos sojowy jasny (soja, mka pszenna, sl, cukier, woda), trawa cytrynowa, pieprz ceyenne), kurczak 16% (miso z podudzia kurczaka 96%, sos sojowy ciemny (sojamka pszenna, sl, cukier, woda), sos ostrygowy (woda, kwasek cytrynowy, ekstrakt rybnyekstrakt ostrygowy, cukier, sl, skrobia kukurydziana), olej rzepakowy, ocet spirytusowy, cukier, pieprz czarny, sl), orzechy ziemne 6%.

Sposb przygotowania

Danie wystarczy podgrza w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjciu kartonowej opaski naku grn foli i podgrzewa okoo 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu grnej folii ? danie moe by bardzo gorce!

Przechowywa w temperaturze 2-5C, a po otwarciu spoy w cigu 2 dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

warto energetyczna (E) 183 kcal /100 g

tuszcz (T) 8,2 g /100 g

- w tym kwasy tuszczowe nasycone 0,9 g /100 g

wglowodany (W) 18,6 g /100 g

- w tym cukry4,5 g /100 g

biako (B) 8,5 g /100 g

sl (S) 1,9 g /100 g

Posmakuj również