Spaghetti Bolognese

Jego smak zna i kocha kade polskie dziecko. W naszym wydaniu kompozycja aromatycznego misnego sosu oraz klasycznego woskiego makaronu zadowoli tak najmodszych, jak i tych starszych smakoszy.

Skadniki 

Sos bolognese 50% (pomidory bez skrek, miso z podudzia kurczaka, cebula, koncentrat pomidorowy, marchew, masoseler, czosnek, cukier, sl, olej rzepakowy, mka pszenna, pieprz czarny, oregano), makaron spaghetti 50% (mka z pszenicy durum, woda).

Sposb przygotowania

Zup wystarczy podgrza w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjciu kartonowej opaski naku grn foli i podgrzewa okoo 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu grnej folii ? zupa moe by bardzo gorca

Przechowywa w temperaturze 2-5C, a po otwarciu spoy w cigu dwch dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

warto energetyczna (E) 135 kcal /100 g

tuszcz (T) 4,2 g /100 g

- w tym kwasy tuszczowe nasycone 1,8 g /100 g

wglowodany (W) 17,7 g /100 g

- w tym cukry 2,3 g /100 g

biako (B) 5,8 g /100 g

sl (S) 0,9 g /100 g

Posmakuj również