Strogonow z mięsem wieprzowym

Domowy strogonow z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego. Z wyraźną nutą pomidorów, przyprawiony aromatycznym czosnkiem.

Składniki

woda, łopatka wieprzowa 26,6%, pieczarki, cebula, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, mix maślanki i olejów roślinnych, sól, musztarda (woda, gorczyca, ocet, cukier, sól, przyprawy), czosnek, mieszanka przypraw, cukier, sos sojowy ciemny (soja, woda, sól, barwnik-karmel, mąka pszenna), olej rzepakowy.

 

Sposób przygotowania

Danie wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii ? danie może być bardzo gorące!

Przechowywać w temperaturze 2-5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E) 135 kcal /100 g

tłuszcz (T) 9,3 g /100 g

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,1 g /100 g

węglowodany (W) 5,8 g /100 g

- w tym cukry1,4 g /100 g

białko (B) 7,6 g /100 g

sól (S) 0,9 g /100 g

Posmakuj rĂłwnieĹź