Zupa koperkowa

Delikatna zupa koperkowa przygotowana na bazie warzyw z dodatkiem wieego koperku. Doskonaa propozycja na smaczny, domowy obiad.

Skadniki

Woda, ziemniaki, marchew, por, selermietana, koperek 3%, sl, pieprz czarny, ziele angielskie, li laurowy.

Sposb przygotowania

Zup wystarczy podgrza w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjciu kartonowej opaski naku grn foli i podgrzewa okoo 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu grnej folii ? zupa moe by bardzo gorca!

Przechowywa w temperaturze 2-5C, a po otwarciu spoy w cigu 2 dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

warto energetyczna (E) 30 kcal /100 g

tuszcz (T) 0,8 g /100 g

- w tym kwasy tuszczowe nasycone 0,5 g /100 g

wglowodany (W) 4,8 g /100 g

- w tym cukry0,9 g /100 g

biako (B) 0,8 g /100 g

sl (S) 0,9 g /100 g

Posmakuj również