Zupa krem z dyni

Dynia w poczeniu z aromatycznymi zioami i przyprawami tworzy niepowtarzalny smak kremu.
Tak przygotowany jest idealn propozycj na chodniejsze dni.

Skadniki

Woda, dynia 35%, ziemniaki, marchew, cebula, mietana, ocet winny, czosnek, cukier, kaszka kukurydziana, kurkuma, papryka sodka mielona, tymianek, kmin rzymski, kminek, cynamon, oregano, imbir, cukier, sl, pieprz czarny, olej rzepakowy.

Sposb przygotowania 

Zup wystarczy podgrza w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjciu kartonowej opaski naku grn foli i podgrzewa okoo 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu grnej folii ? zupa moe by bardzo gorca!

Przechowywa w temperaturze 2-5C, a po otwarciu spoy w cigu 2 dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

warto energetyczna (E) 44 kcal /100 g

tuszcz (T) 1,5 g /100 g

- w tym kwasy tuszczowe nasycone 0,7 g /100 g

wglowodany (W) 9,1 g /100 g

- w tym cukry3,8 g /100 g

biako (B) 1,5 g /100 g

sl(S) 1,0 g /100 g

Posmakuj również