Zupa krem z dyni

Dynia w połączeniu z aromatycznymi ziołami i przyprawami tworzy niepowtarzalny smak kremu.
Tak przygotowany jest idealną propozycją na chłodniejsze dni.

Składniki

Woda, dynia 31,8%, marchew, ziemniaki, cebula, mix  maślanki i olejów roślinnych, mieszanka przypraw, ocet winny, olej rzepakowy, cukier, czosnek, sól.

Produkt może zawierać: gluten, orzechy arachidowe, orzechy, gorczycę, sezam.

Sposób przygotowania 

Zupę wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – zupa może być bardzo gorąca!

Przechowywać w temperaturze 2-5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E) 42 kcal/ 176 kJ /100 g

tłuszcz (T) 1,4 g /100 g

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g /100 g

węglowodany (W) 6,1 g /100 g

- w tym cukry3,0 g /100 g

białko (B) 1,1 g /100 g

sól(S) 0,8 g /100 g

Posmakuj również