Zupa krem z pieczonej papryki i mascarpone

Smak pieczonej papryki w poczeniu z kremowym serkiem mascarpone tworzy oryginaln kompozycj, ktra zaskoczy niejedno podniebienie. Doskonaa propozycja na syccy i smaczny posiek.

Skadniki

Pomidory krojone bez skrek, woda, papryka czerwona 18%, marchew, cebula, ser mascarpone 3% (mietanka pasteryzowana, regulator kwasowoci: kwas cytrynowy), czosnek, cukier, papryka sodka mielona, sl, olej rzepakowy, pieprz cayenne.

Sposb przygotowania

Zup wystarczy podgrza w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjciu kartonowej opaski naku grn foli i podgrzewa okoo 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu grnej folii ? zupa moe by bardzo gorca!

Przechowywa w temperaturze 2?5C, a po otwarciu spoy w cigu 2 dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

warto energetyczna (E) 167 kJ /40 kcal /100 g

tuszcz (T) 1,7 g /100 g

- w tym kwasy tuszczowe nasycone 0,7 g /100 g

wglowodany (W) 6,8 g /100 g

- w tym cukry2,0 g /100 g

biako (B) 0,5 g /100 g

sl (S) 0,7 g /100 g

Posmakuj również