Zupa krem z pieczonej papryki i mascarpone

Smak pieczonej papryki w połączeniu z kremowym serkiem mascarpone tworzy oryginalną kompozycję, która zaskoczy niejedno podniebienie. Doskonała propozycja na sycący i smaczny posiłek.

Składniki

Woda, pomidory bez skórek, woda, papryka czerwona 18,6%, marchew, cebula, ser mascarpone 2,8% (śmietanka pasteryzowana), cukier, przyprawy, czosnek, sól, olej rzepakowy.

Produkt może zawierać: gluten, orzechy arachidowe, orzechy, gorczycę, sezam.

Sposób przygotowania

Zupę wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – zupa może być bardzo gorąca!

Przechowywać w temperaturze 2–5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E) 52 kcal/ 218 kJ/100 g

tłuszcz (T) 2,3 g /100 g

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g /100 g

węglowodany (W) 6,7 g /100 g

- w tym cukry3,8 g /100 g

białko (B) 1,1 g /100 g

sól (S) 0,8 g /100 g

Posmakuj również