Zupa krem z zielonego groszku i szparagów

Aksamitny krem z zielonego groszku i białych szparagów to zupa wyjątkowo lekka, a zarazem pożywna. Dzięki zawartości szparagów jest źródłem witamin i mikroelementów.

Składniki 

Woda, groszek zielony 21%, cukinia, ziemniaki, cebula, szparagi konserwowe w zalewie 3,2%,(szparagi, woda, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), mix  maślanki, i olejów roślinnych, sól, mieszanka przypraw, olej rzepakowy, cukier.

Produkt może zawierać: gluten, orzechy arachidowe, orzechy, seler, gorczycę, sezam.

Sposób przygotowania

Zupę wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – zupa może być bardzo gorąca!

Przechowywać w temperaturze 2-5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu dwóch dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E) 48 kcal/ 201 kJ /100 g

tłuszcz (T) 1,2 g /100 g

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g /100 g

węglowodany (W) 6,4 g /100 g

- w tym cukry2,8 g /100 g

białko (B) 2,4 g /100 g

sól (S) 1,0 g /100 g

Posmakuj również