Zupa ogórkowa

Tradycyjna zupa polskiej kuchni na bazie ogórków kiszonych z dodatkiem świeżych warzyw to doskonała propozycja na codzienny, domowy obiad.

Składniki

woda, przecier z ogórków kiszonych 22,2%, ziemniaki, mieszanka warzyw (marchew, por, pietruszka, seler), mix maślanki i olejów roślinnych, mieszanka przypraw (zawiera gorczycę), cukier, koperek, czosnek.

Produkt może zawierać: gluten, orzechy arachidowe, orzechy, gorczycę, sezam.

Sposób przygotowania

Zupę wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – zupa może być bardzo gorąca!

Przechowywać w temperaturze 2-5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu dwóch dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E) 28 kcal /117 kJ /100 g

tłuszcz (T) 3,7 g /100 g

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g /100 g

węglowodany (W) 4,2 g /100 g

- w tym cukry2,2 g /100 g

białko (B) 0,7 g /100 g

sól (S) 1,2 g /100 g

Posmakuj również