Zupa orientalna

Idealna propozycja dla osb cenicych sobie smaki Dalekiego Wschodu. Zachwyca oryginalnym, lekko pikantnym smakiem. Jej aromat na dugo pozostanie w pamici.

Skadniki

Woda, mleko kokosowe (ekstrakt kokosowy 60%, woda), miso z podudzia kurczaka, marchew, mietana, pieczarki, sos rybny (ekstrakt rybny, sl, cukier), makaron sojowy (fasola zielona mung, groszek, skrobia kukurydziana, woda), sos sojowy jasny (soja, mka pszenna, sl, cukier, woda), pasta tom kha (sl, galangal, trawa cytrynowa, cukier, olej sojowy, skrka z limonki kaffir, szalotka, korze kolendry, chilli), grzyby mun, imbir, ocet winny, trawa cytrynowa, papryka sodka mielona, pieprz cayenne, czosnek, sl.

Sposb przygotowania

Zup wystarczy podgrza w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjciu kartonowej opaski naku grn foli i podgrzewa okoo 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu grnej folii ? zupa moe by bardzo gorca!

Koniecznie przechowywa w temperaturze 2?5C, a po otwarciu spoy w cigu 2 dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

warto energetyczna (E) 265 kJ/ 63 kcal /100 g

tuszcz (T) 3,6 g /100 g

- w tym kwasy tuszczowe nasycone 2,7 g /100 g

wglowodany (W) 4,2 g /100 g

- w tym cukry0,7 g /100 g

biako (B) 2,6 g /100 g

sl (S) 0,2 g /100 g

Posmakuj również