Zupa tajska z zielonym curry

Ostra zupa kuchni tajskiej przygotowana na bazie zielonego curry. Intensywny smak nadaj jej wyjtkowo aromatyczne skadniki.

Skadniki 

Woda, cukinia, mietana, ziemniaki, pieczarki, groszek zielony, cebula, fasolka szparagowa zielona, zielona pasta curry 0,2% (zielone chilli, trawa cytrynowa, czosnek, szalotka, sl, galangal, kmin, kolendra), trawa cytrynowa, sl.

Sposb przygotowania

Zup wystarczy podgrza w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjciu kartonowej opaski naku grn foli i podgrzewa okoo 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu grnej folii ? zupa moe by bardzo gorca!

Przechowywa w temperaturze 2-5C, a po otwarciu spoy w cigu 2 dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

warto energetyczna (E) 36 kcal /100 g

tuszcz (T) 2,0 g /100 g

- w tym kwasy tuszczowe nasycone 0,9 g /100 g

wglowodany (W) 3,4 g /100 g

- w tym cukry0,7 g /100 g

biako (B) 1,0 g /100 g

sl (S) 0,5 g /100 g

Posmakuj również