Zupa tajska z zielonym curry

Ostra zupa kuchni tajskiej przygotowana na bazie zielonego curry. Intensywny smak nadają jej wyjątkowo aromatyczne składniki.

Składniki 

Woda, ziemniaki, mix maślanki i olejów roślinnych, cukier, sól, imbir, pasta tom kha (sól, galangal, trawa cytrynowa cukier, olej sojowy, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, skórka z limonki kaffir, szalotka, kolendra, chilli, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), zielona pasta curry 0,4% (chilli zielone, trawa cytrynowa, czosnek, szalotka, sól, galangal, kmin, kolendra), trawa cytrynowa, olej rzepakowy, przyprawy.

Produkt może zawierać: gluten, orzechy arachidowe, orzechy, seler, gorczycę, sezam.

Sposób przygotowania

Zupę wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – zupa może być bardzo gorąca!

Przechowywać w temperaturze 2-5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E) 45 kcal /188 kJ /100 g

tłuszcz (T) 1,3 g /100 g

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g /100 g

węglowodany (W) 7,1 g /100 g

- w tym cukry3,3 g /100 g

białko (B) 1,7 g /100 g

sól (S) 1,0 g /100 g

Posmakuj również