Zupa Wietnamska ostra

Dziki bogactwu pikantnych przyprawi aromatw ta zupa nawet w ponury zimowy wieczr potrafi przenie do Azji.
Smaki orientu s hitem ostatnich lat,a nasze danie przygotowujemy w oparciu o najlepsze tradycyjne receptury.

Skadniki

Woda, mleko kokosowe (ekstrakt kokosowy 60%, woda), marchew, seler, por, pietruszka, miso z podudzia kurczaka, cebula, makaron ryowy (mka ryowa, woda), imbir, olej rzepakowy, cukier, pieprz cayenne, ocet spirytusowy, czerwone curry (suszone czerwone chilli, trawa cytrynowa, czosnek, szalotka, sl, skrka limonki kaffir, galangal, kolendra, kmin), pasta tom kha (sl, galangal, trawa cytrynowa, cukier, olej sojowy, skrka limonki kaffir, szalotka, korze kolendry, chilli), kurkuma, licie limonki kaffir, sos ostrygowy (woda, kwasek cytrynowy, ekstrakt rybnyekstrakt ostrygowy, cukier, sl, skrobia kukurydziana), sos sojowy ciemny (soja, mka pszenna, sl, cukier, woda), pasternak, lubczyk, pieprz czarny, sl.

Sposb przygotowania

Zup wystarczy podgrza w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjciu kartonowej opaski naku grn foli i podgrzewa okoo 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu grnej folii ? zupa moe by bardzo gorca!

Przechowywa w temperaturze 2-5C, a po otwarciu spoy w cigu 2 dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

warto energetyczna (E) 47 kcal /100 g

tuszcz (T) 3,0 g /100 g

- w tym kwasy tuszczowe nasycone 1,2 g /100 g

wglowodany (W) 2,8 g /100 g

- w tym cukry1,1 g /100 g

biako (B) 2,0 g /100 g

sl (S) 0,8 g /100 g

Posmakuj również