Czy wiesz, że?
Kotlety pożarskie na pierwszy rzut oka przypominają po prostu mielone, ale nie mają ze sobą wiele wspólnego. Różnią się przygotowaniem mięsa – pożarskie są z siekanego drobiu. Maja też inną panierkę – nie znajdziemy tu bułki tartej, ale pokruszone grzanki.
Składniki:
puree ziemniaczane 47,5 % [ziemniaki 88,4 %, mleko, mix tłuszczowy (75 % tłuszczu, w tym: mlecznego 8 % i roślinnego 67 %: słonecznikowy, palmowy nieutwardzony), sól], marchewka duszona 27,5 % [marchew 58,1 %, woda, mix tłuszczowy (75 % tłuszczu, w tym: mlecznego 8 % i roślinnego 67 %: słonecznikowy, palmowy nieutwardzony), mąka pszenna, cukier, czosnek suszony, sól], kotlet drobiowy smażony 25 % [mięso z kurczaka 66,1 %, cebula, bułka tarta (zawiera gluten z pszenicy), olej rzepakowy, masa jajowa, mix tłuszczowy (75 % tłuszczu, w tym: mlecznego 8 % i roślinnego 67 %: słonecznikowy, palmowy nieutwardzony), mix maślanki i olejów roślinnych ((11 %: palmowy nieutwardzony, kokosowy, rzepakowy), całkowicie utwardzony olej palmowy 3 %), sól, pieprz].
Produkt może zawierać: orzechy arachidowe, orzechy, seler, gorczycę, sezam.