Kotlet pożarski z puree i marchewką w talarkach
Delikatny kotlet pożarski z idealnie doprawionego mięsa drobiowego. Zawsze aromatyczny
i doskonały, przyrządzany z pasją i dbałością o każdy szczegół.
Składniki
Puree 47,5% (ziemniaki 88,4%, mleko, mix tłuszczowy (tłuszcz roślinny palmowy nieutwardzony, śmietanka, olej słonecznikowy, tłuszcz serwatkowy), sól), marchewka gotowana 27,5% (marchew 57,2%, woda, mix tłuszczowy (tłuszcz roślinny palmowy nieutwardzony, śmietanka, olej słonecznikowy, tłuszcz serwatkowy), mąka pszenna, cukier, przyprawy, sól), kotlet pożarski smażony 25% (mięso z kurczaka 66,4%, cebula, bułka tarta, olej rzepakowy, masa jajowa, mix tłuszczowy (tłuszcz roślinny palmowy nieutwardzony, śmietana, olej słonecznikowy, tłuszcz serwatkowy), mix maślanki i olejów roślinnych, sól, przyprawy).
Produkt może zawierać: orzechy arachidowe, orzechy, seler, gorczycę, sezam.
Sposób przygotowania
Danie wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).
Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – danie może być bardzo gorące!
Przechowywać w temperaturze 2-5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.
Wartość odżywcza (w 100 g)
wartość energetyczna (E) 511 kJ /122 kcal /100 g
tłuszcz (T) 5,7 g /100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,7 g /100 g
węglowodany (W) 14,1 g /100 g
- w tym cukry6,8 g /100 g
białko (B) 5,3 g /100 g
sól (S) 1,3 g /100 g
