Kotlet pożarski z puree i marchewką w talarkach

Delikatny kotlet pożarski z idealnie doprawionego mięsa drobiowego. Zawsze aromatyczny
i doskonały, przyrządzany z pasją i dbałością o każdy szczegół.

Składniki 

Puree 47,5% (ziemniaki 88,4%, mleko, mix tłuszczowy (tłuszcz roślinny palmowy nieutwardzony, śmietanka, olej słonecznikowy, tłuszcz serwatkowy), sól), marchewka gotowana 27,5% (marchew 57,2%, woda, mix tłuszczowy (tłuszcz roślinny palmowy nieutwardzony, śmietanka, olej słonecznikowy, tłuszcz serwatkowy), mąka pszenna, cukier, przyprawy, sól), kotlet pożarski smażony 25% (mięso z kurczaka 66,4%, cebula, bułka tarta, olej rzepakowy, masa jajowa, mix tłuszczowy (tłuszcz roślinny palmowy nieutwardzony, śmietana, olej słonecznikowy, tłuszcz serwatkowy), mix maślanki i olejów roślinnych, sól, przyprawy).

Produkt może zawierać: orzechy arachidowe, orzechy, seler, gorczycę, sezam. 

Sposób przygotowania

Danie wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – danie może być bardzo gorące!

Przechowywać w temperaturze 2-5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E) 511 kJ /122 kcal /100 g

tłuszcz (T) 5,7 g /100 g

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,7 g /100 g

węglowodany (W) 14,1 g /100 g

- w tym cukry6,8 g /100 g

białko (B) 5,3 g /100 g

sól (S) 1,3 g /100 g

Posmakuj również