Kurczak z grilla z ryżem i warzywami
Soczysta grillowana pierś kurczaka z warzywami na sypkim ryżu z dodatkiem odrobiny masła czosnkowego i świeżej pietruszki.
Składniki
Ryż ugotowany 38,1 % (woda, ryż biały, ryż czarny, sól), mieszanka warzyw gotowanych 35,7 % (warzywa w zmiennych proporcjach: marchew, kalafior, brokuł, sól, cukier, przyprawy), kurczak grillowany 23,8% (mięso z kurczaka 96,9%, olej rzepakowy, sól, przyprawy), masło ziołowe 2,4% (masło, natka pietruszki, czosnek suszony, sól).
Produkt może zawierać: gluten, orzechy arachidowe, orzechy, seler, gorczycę, sezam.
Sposób przygotowania
Danie wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).
Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – danie może być bardzo gorące!
Przechowywać w temperaturze 2-5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.
Wartość odżywcza (w 100 g)
wartość energetyczna (E) 514 kJ /123 kcal /100 g
tłuszcz (T) 3,1 g /100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g /100 g
węglowodany (W) 14,4 g /100 g
- w tym cukry0,3 g /100 g
białko (B) 8,7 g /100 g
sól (S) 1,0 g /100 g
