Makaron z pesto i grillowanym kurczakiem

Ręcznie robione pesto z dodatkiem soczyście grillowanego kurczaka oraz makaronu farfalle to poezja smaku.

Składniki 

Makaron ugotowany 58,5% (makaron z mąki z pszenicy durum, woda, olej rzepakowy, sól), kurczak grillowany 22% (mięso z kurczaka 96,9%, olej rzepakowy, sól, przyprawy), pesto 19,5% (olej rzepakowy, natka pietruszki, płatki migdałowe, ser podpuszczkowy (z mleka), czosnek suszony, sól).

Produkt może zawierać: orzechy arachidowe, orzechy, seler, gorczycę, sezam. 

Sposób przygotowania

Danie wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – danie może być bardzo gorące!

Przechowywać w temperaturze 2-5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E) 1295 kJ /309 kcal /100 g

tłuszcz (T) 19,4 g /100 g

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g /100 g

węglowodany (W) 21,6 g /100 g

- w tym cukry0,2 g /100 g

białko (B) 11,4 g /100 g

sól (S) 1,4 g /100 g

Posmakuj również