Makaron z pesto i grillowanym kurczakiem
Ręcznie robione pesto z dodatkiem soczyście grillowanego kurczaka oraz makaronu farfalle to poezja smaku.
Składniki
Makaron ugotowany 58,5% (makaron z mąki z pszenicy durum, woda, olej rzepakowy, sól), kurczak grillowany 22% (mięso z kurczaka 96,9%, olej rzepakowy, sól, przyprawy), pesto 19,5% (olej rzepakowy, natka pietruszki, płatki migdałowe, ser podpuszczkowy (z mleka), czosnek suszony, sól).
Produkt może zawierać: orzechy arachidowe, orzechy, seler, gorczycę, sezam.
Sposób przygotowania
Danie wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).
Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – danie może być bardzo gorące!
Przechowywać w temperaturze 2-5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.
Wartość odżywcza (w 100 g)
wartość energetyczna (E) 1295 kJ /309 kcal /100 g
tłuszcz (T) 19,4 g /100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g /100 g
węglowodany (W) 21,6 g /100 g
- w tym cukry0,2 g /100 g
białko (B) 11,4 g /100 g
sól (S) 1,4 g /100 g
