Sznycle z kurczaka z puree i marchewką
Soczyste panierowane piersi z kurczaka podane z kremowym puree ziemniaczanym, marchewką baby ugotowaną na parze oraz aromatycznym masłem ziołowym to idealny pomysł na obiad dla całej rodziny.
Składniki
Puree 42,5% (ziemniaki 88,4%, mleko, mix mix tłuszczowy (tłuszcz roślinny palmowy nieutwardzony, śmietanka, olej słonecznikowy, tłuszcz serwatkowy, sól), marchewka 30% (marchewka 99,2%, cukier, sól, przyprawy), sznycle z kurczaka 25% (filet z kurczaka 68%, olej rzepakowy, masa jajowa, bułka tarta, mąka pszenna, sól), masło ziołowe 2,5% (masło, natka pietruszki, czosnek suszony, sól).
Produkt może zawierać: orzechy arachidowe, orzechy, seler, gorczycę, sezam.
Sposób przygotowania
Danie wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).
Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – danie może być bardzo gorące!
Koniecznie przechowywać w temperaturze 2°C – 5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.
Wartość odżywcza (w 100 g)
wartość energetyczna (E) 648 kJ /155 kcal /100 g
tłuszcz (T) 8,0 g /100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,7 g /100 g
węglowodany (W) 12,6 g /100 g
- w tym cukry2,7 g /100 g
białko (B) 7,5 g /100 g
sól (S) 1,0 g /100 g
