Vegeburger z pieczonymi warzywami i wakame
Burger z kaszy jaglanej podany z pieczonymi warzywami: marchewką, selerem i burakiem przyprawionymi aromatycznym tymiankiem oraz glonami wakame z olejem sezamowym to wegetariańska propozycja zdrowego i oryginalnego posiłku.
Składniki
Warzywa pieczone 50% (warzywa w zmiennych proporcjach: marchew, buraki, seler, olej rzepakowy, przyprawy, sól), vegeburger 30% (kasza jaglana, cebula czerwona, olej rzepakowy, marchew, bułka tarta, sezam, mąka pszenna, przyprawy, sos sojowy (soja, woda, sól, barwnik: karmel, mąka pszenna), sól, imbir, natka pietruszki, papryka chilli), wakame gotowane 20% (algi, olej sojowo-sezamowy).
Produkt może zawierać: orzechy arachidowe, orzechy, gorczycę.
Sposób przygotowania
Danie może być odgrzane w rondelku lub w kuchence mikrofalowej. Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię opakowania i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).
Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii - danie może być bardzo gorące!
Koniecznie przechowywać w temperaturze 2–5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.
Wartość odżywcza (w 100 g)
wartość energetyczna (E) 573 kJ /137 kcal /100 g
tłuszcz (T) 4,8 g /100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g /100 g
węglowodany (W) 14,5 g /100 g
- w tym cukry4,9 g /100 g
białko (B) 3,0 g /100 g
sól (S) 0,7 g /100 g
