Lasagne Bolognese

Ukochana przez Polaków klasyczna potrawa włoskiej kuchni. W naszym wydaniu smakuje dokładnie tak, jak w Rzymie czy Neapolu. Przy niej nawet najwybredniejsi fani Italii krzykną „mamma mia”!

Składniki

pomidory bez skórki pasteryzowane, mięso wieprzowe mielone 18,1%, mleko, makaron lasagne 8,2%(mąka z pszenicy durum), cebula, marchew, ser podpuszczkowy (z mleka), mięso wołowe mielone 4,5% (mięso wołowe, woda, sól, błonnik), seler, mix tłuszczowy (tłuszcz roślinny palmowy nieutwardzony, śmietanka, olej słonecznikowy, tłuszcz serwatkowy), mąka pszenna, cukier, czosnek, sól, koncentrat pomidorowy, przyprawy, olej rzepakowy. 

Produkt może zawierać: orzechy arachidowe, orzechy, gorczycę, sezam.

Sposób przygotowania

Danie wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).

Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – zupa może być bardzo gorąca

Przechowywać w temperaturze 2-5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.

Wartość odżywcza (w 100 g)

wartość energetyczna (E) 568 kJ /136 kcal /100 g

tłuszcz (T) 5,4 g /100 g

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,7 g /100 g

węglowodany (W) 12,8 g /100 g

- w tym cukry2,5 g /100 g

białko (B) 8,9 g /100 g

sól (S) 1,3 g /100 g

Posmakuj również