Zupa krem indyjska z soczewicy
Krem z czerwonej soczewicy to popularne danie kuchni orientalnej. Zupa na bazie jednej
z najzdrowszych roślin strączkowych.
Składniki
Woda, soczewica czerwona 18,1%, ziemniaki, pomidory bez skórki pasteryzowane, marchew, mix maślanki i olejów roślinnych, cebula, cukier, imbir, przyprawy, sól, ocet winny, olej rzepakowy, papryka chilli.
Produkt może zawierać: gluten, orzechy arachidowe, orzechy, seler, gorczycę, sezam.
Sposób przygotowania
Zupę wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).
Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – zupa może być bardzo gorąca!
Przechowywać w temperaturze 2-5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.
Wartość odżywcza (w 100 g)
wartość energetyczna (E) 64 kcal/ 268 kJ/ 100 g
tłuszcz (T) 1,5 g /100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g /100 g
węglowodany (W) 9,8 g /100 g
- w tym cukry4,0 g /100 g
białko (B) 3,2 g /100 g
sól (S) 0,7 g /100 g
