Zupa krem z dyni
Dynia w połączeniu z aromatycznymi ziołami i przyprawami tworzy niepowtarzalny smak kremu.
Tak przygotowany jest idealną propozycją na chłodniejsze dni.
Składniki
Woda, dynia 31,7%, marchew, ziemniaki, cebula, mix maślanki i olejów roślinnych, mieszanka przypraw, ocet winny, olej rzepakowy, cukier, olej rzepakowy, czosnek, sól.
Produkt może zawierać: gluten, orzechy arachidowe, orzechy, gorczycę, sezam.
Sposób przygotowania
Zupę wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).
Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – zupa może być bardzo gorąca!
Przechowywać w temperaturze 2-5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.
Wartość odżywcza (w 100 g)
wartość energetyczna (E) 37 kcal/ 156 kJ /100 g
tłuszcz (T) 1,0 g /100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g /100 g
węglowodany (W) 6,1 g /100 g
- w tym cukry3,0 g /100 g
białko (B) 1,0 g /100 g
sól(S) 0,8 g /100 g
