Zupa krem z pieczonej papryki i mascarpone
Smak pieczonej papryki w połączeniu z kremowym serkiem mascarpone tworzy oryginalną kompozycję, która zaskoczy niejedno podniebienie. Doskonała propozycja na sycący i smaczny posiłek.
Składniki
Woda, pomidory bez skórki pasteryzowane, papryka czerwona 18,6%, marchew, cebula, ser mascarpone 2,8% (śmietanka pasteryzowana), cukier, przyprawy, czosnek, sól, olej rzepakowy.
Produkt może zawierać: gluten, orzechy arachidowe, orzechy, seler, gorczycę, sezam.
Sposób przygotowania
Zupę wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).
Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – zupa może być bardzo gorąca!
Przechowywać w temperaturze 2–5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.
Wartość odżywcza (w 100 g)
wartość energetyczna (E) 52 kcal/ 218 kJ/100 g
tłuszcz (T) 2,3 g /100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g /100 g
węglowodany (W) 6,7 g /100 g
- w tym cukry3,8 g /100 g
białko (B) 1,1 g /100 g
sól (S) 0,8 g /100 g
