Zupa krem z pomidorów
W aksamitnym kremie przygotowanym według oryginalnej włoskiej receptury kryje się esencja smaku pomidorów wzbogacona odpowiednio dobranymi przyprawami.
Składniki
Woda, pomidory bez skórki pasteryzowane 19%, marchew, cebula, koncentrat pomidorowy 7,3%, ziemniaki, seler, mix maślanki i olejów roślinnych, cukier, sól, olej rzepakowy, czosnek, przyprawy.
Produkt może zawierać: gluten, orzechy arachidowe, orzechy, gorczycę, sezam.
Sposób przygotowania
Zupę wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).
Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – zupa może być bardzo gorąca!
Przechowywać w temperaturze 2-5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.
Wartość odżywcza (w 100 g)
wartość energetyczna (E) 41 kcal/ 172 kJ /100 g
tłuszcz (T) 1,5 g /100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g /100 g
węglowodany (W) 6,4 g /100 g
- w tym cukry2,8 g /100 g
białko (B) 6,0 g /100 g
sól (S) 0,5 g /100 g
