Zupa krem z zielonego groszku i szparagów
Aksamitny krem z zielonego groszku i białych szparagów to zupa wyjątkowo lekka, a zarazem pożywna. Dzięki zawartości szparagów jest źródłem witamin i mikroelementów.
Składniki
Woda, groszek zielony 21%, cukinia, ziemniaki, cebula, szparagi konserwowe w zalewie 3,3%,(szparagi, woda, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), mix maślanki, i olejów roślinnych, sól, mieszanka przypraw, cukier, olej rzepakowy.
Produkt może zawierać: gluten, orzechy arachidowe, orzechy, seler, gorczycę, sezam.
Sposób przygotowania
Zupę wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).
Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – zupa może być bardzo gorąca!
Przechowywać w temperaturze 2-5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu dwóch dni.
Wartość odżywcza (w 100 g)
wartość energetyczna (E) 48 kcal/ 201 kJ /100 g
tłuszcz (T) 1,2 g /100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g /100 g
węglowodany (W) 6,4 g /100 g
- w tym cukry2,8 g /100 g
białko (B) 2,4 g /100 g
sól (S) 1,0 g /100 g
