Zupa orientalna
Idealna propozycja dla osób ceniących sobie smaki Dalekiego Wschodu. Zachwyca oryginalnym, lekko pikantnym smakiem. Jej aromat na długo pozostanie w pamięci.
Składniki
woda, makaron ugotowany (woda, skrobie: kukurydziana, fasoli zielonej, grochowa, olej rzepakowy, sól), napój kokosowy (ekstrakt z orzecha kokosowego, woda), mięso z kurczaka pieczone, marchew, mix maślanki i olejów roślinnych, pieczarki, pasta tom kha (sól, galangal, trawa cytrynowa, cukier, olej sojowy, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, skórka z limonki kaffir, szalotka, kolendra, chilli, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), cukier, sos sojowy (woda, sól, soja, mąka pszenna, cukier, barwnik: karmel, wzmacniacze smaku: glutaminian sodu, 5’rybonukleotydy disodowe, substancja słodząca: acesulfam K), sos rybny (ekstrakt rybny, sól, cukier), ocet winny, grzyby mun, imbir, olej rzepakowy, przyprawy, trawa cytrynowa, sól, barwnik: żółcień pomarańczowa.
Produkt może zawierać: orzechy arachidowe, orzechy, seler, gorczycę, sezam.
Sposób przygotowania
Zupę wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).
Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – zupa może być bardzo gorąca!
Koniecznie przechowywać w temperaturze 2–5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.
Wartość odżywcza (w 100 g)
wartość energetyczna (E) 283 kJ /68 kcal /100 g
tłuszcz (T) 4,4 g /100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,6 g /100 g
węglowodany (W) 6,0 g /100 g
- w tym cukry2,2 g /100 g
białko (B) 1,9 g /100 g
sól (S) 1,2 g /100 g
