Zupa tajska z zielonym curry
Ostra zupa kuchni tajskiej przygotowana na bazie zielonego curry. Intensywny smak nadają jej wyjątkowo aromatyczne składniki.
Składniki
Woda, ziemniaki, cukinia, pieczarki, groszek zielony, fasolka zielona, cebula, mix maślanki i olejów roślinnych, cukier, sól, imbir, pasta tom kha (sól, galangal, trawa cytrynowa cukier, olej sojowy, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, skórka z limonki kaffir, szalotka, kolendra, chilli, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), zielona pasta curry 0,4% (chilli zielone, trawa cytrynowa, czosnek, szalotka, sól, galangal, kmin, kolendra), trawa cytrynowa, olej rzepakowy, przyprawy.
Produkt może zawierać: gluten, orzechy arachidowe, orzechy, seler, gorczycę, sezam.
Sposób przygotowania
Zupę wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).
Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – zupa może być bardzo gorąca!
Przechowywać w temperaturze 2-5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.
Wartość odżywcza (w 100 g)
wartość energetyczna (E) 45 kcal /188 kJ /100 g
tłuszcz (T) 1,3 g /100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g /100 g
węglowodany (W) 7,1 g /100 g
- w tym cukry3,3 g /100 g
białko (B) 1,7 g /100 g
sól (S) 1,0 g /100 g
