Zupa Wietnamska ostra
Dzięki bogactwu pikantnych przyprawi aromatów ta zupa nawet w ponury zimowy wieczór potrafi przenieść do Azji.
Smaki orientu są hitem ostatnich lat,a nasze danie przygotowujemy w oparciu o najlepsze tradycyjne receptury.
Składniki
woda, napój kokosowy (ekstrakt z orzecha kokosowego, woda), makaron ryżowy ugotowany (woda, mąka ryżowa, olej rzepakowy, sól), mieszanka warzyw (marchew, por, pietruszka, seler), cebula, mięso z kurczaka pieczone, mieszanka przypraw, olej rzepakowy, imbir, pasta tom kha (sól, galangal, trawa cytrynowa, cukier, olej sojowy, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, skórka z limonki kaffir, szalotka, kolendra, chilli, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), cukier, ocet, czerwona pasta curry (chilli, trawa cytrynowa, czosnek, szalotka, sól, skórka z limonki kaffir, galangal, kmin, kolendra), sól, liście kaffiru.
Produkt może zawierać: gluten, orzechy arachidowe, orzechy, gorczycę, sezam.
Sposób przygotowania
Zupę wystarczy podgrzać w rondelku lub w kuchence mikrofalowej.
Po zdjęciu kartonowej opaski nakłuć górną folię i podgrzewać około 2-3 minuty (750 W).
Uwaga przy zdejmowaniu górnej folii – zupa może być bardzo gorąca!
Przechowywać w temperaturze 2-5°C, a po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.
Wartość odżywcza (w 100 g)
wartość energetyczna (E) 64 kcal /266 kJ /100 g
tłuszcz (T) 4,2 g /100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,2 g /100 g
węglowodany (W) 5,0 g /100 g
- w tym cukry1,4 g /100 g
białko (B) 1,9 g /100 g
sól (S) 1,0 g /100 g
